M de Monstre


La Frances, una jove científica, aconsegueix ressuscitar la Maura, la seva germana morta en un accident al laboratori. El resultat, però, és del tot inesperat perquè la noia que es desperta a la taula d’operacions no és ben bé la Maura. Aquesta noia, que es posa el nom d’M, no recorda res de la seva vida anterior, però malgrat tot, la Frances s’obstina a fer-li tornar els records perquè totes dues puguin reprendre la seva vida plegades i les seves investigacions científiques.

Però i si l’M no és realment la Maura? Qui és l’M? El seu cos sí que és un recosit dels membres de la Maura, però ella sap que no l’és pas la Maura…

Amb aquesta novel·la gràfica debut, la Talia Dutton ens planteja una reflexió profunda sobre què vol dir viure, sobre què ens fa ser qui som i sobre la pressió de les expectatives alienes, però sobretot, ens parla de l’acceptació i de l’escolta que requereix fer-nos preguntes per entendre qui som i qui volem ser. 

Aquesta recerca de la pròpia identitat té un eco directe amb el mite de Frankenstein, però Dutton fa un pas més i situa la seva història en un món de ciència-ficció lluny del terror perquè la Frances no vol crear una nova Maura, el que vol és tornar-li la vida a la seva germana morta. El procés de dol adquireix així una dimensió important i central en la novel·la, un dol que acabarà xocant amb la frustració absoluta quan la Frances descobreix que l’M no és la Maura.

M’ha agradat molt la construcció dels personatges i com la història fa un crescendo progressiu, però si una cosa m’ha agradat especialment, és que la introspecció de l’M és tal, que quan es mira al mirall hi veu la Maura! Les converses entre l’M i la Maura són, per a mi, on l’autora excel·leix i fa d’aquest còmic un llibre excel·lent que pot generar converses interessantíssimes a l’aula o en un club de lectura.

🎒 #BibliotecaEscolar: Molt recomanable per als cursos grans de Secundària, però sobretot per a Batxillerat.

📝 Talia Dutton
🏷️Mai Més Llibres
📖 224 pàgines


Deixa un comentari