Mago menor


L’Oliver és un mag molt menor, tan menor que amb prou feines sap fer encanteris i tothom del seu voltant s’encarrega de recordar-li-ho constantment. És molt bo fent remeis per curar afeccions i malalties, això sí, però màgia allò que es diu màgia com ens la imaginem quan parlem de mags, doncs no… Per què us en feu una idea, un dels pocs encanteris que domina serveix per controlar l’al·lèrgia que li provoca la caspa del seu armadillo. 

Sí, el seu animal de companyia és un armadillo (el que veieu a la coberta del llibre) perquè en aquest món de fantasia, tots els mags en tenen un d’animal de companyia. I el cert és que és molt més que un simple acompanyant; l’armadillo és un personatge protagonista com l’Oliver, li fa de contrapunt i funciona narrativament com l’acompanyant de l’heroi.

A l’Oliver el coneixem quan el seu poble ha decidit que l’envia a buscar la pluja perquè pateixen una terrible sequera i si no hi posen remei, les seves vides corren perill. L’Oliver, que ja havia pensat que calia que, com a únic mag del poble, sortís a buscar la pluja, se sent una mica traït pels seus veïns quan veu que no li deixen altra alternativa que marxar cap a les muntanyes fer tot el possible perquè la pluja torni. Ell, que amb prou feines sap fer tres encanteris, ara s’haurà d’enfrontar a un bosc ple de bandits, monstres i ves a saber quants perills més!

Narrativament, ens trobem amb l’estructura clàssica del camí de l’heroi: crida a l’aventura, ajuda d’un mentor, aventura/reptes, revelació, transformació i retorn. T.Kingfisher domina com ningú l’art de la narrativa i ens ofereix una novel·la rodona amb una prosa de màxima qualitat, uns personatges sòlids i molt ben construïts; i un món fantàstic on tot encaixa a la perfecció fins a la darrera pàgina. 

D’aquesta autora només havia llegit Guia màgica d’autodefensa amb galetes i ja me’n vaig enamorar! I aquest estiu m’espera Ortiga i os, les dues editades en català per @indomita_ed

Llegiu Kingfisher!! Per mi, una de les millors veus de la literatura juvenil actual!

🎒 #BibliotecaEscolar: Sens dubte, directe a les biblioteques escolars! Ajudarà a omplir la difícil franja de 1r i 2n d’ESO.

📝 T. Kingfisher

🏷️ @grantravesia

📖  224 pàgines


Deixa un comentari