Odessa i el món secret dels llibres


Els ingredients de la novel·la:

  • Una protagonista de dotze anys que busca el seu pare i es troba immersa enmig d’aventures fantàstiques, conspiracions, éssers màgics i cavalls alats: l’Odessa.
  • Un cuitat on hi viuen els escriptos més famosos de la història de la literatura com ara Shakespeare, Dostoievski, Kafka o Flaubert i, on també t’hi pots trobar els cavallers de la Taula Rodona, les Muses, personatges mitològics… Indret on hi van a viure els nens i nenes que tenen futur com a escriptors i per preparar-se assisteixen a classes com ara la que imparteixen les Germanes Brönte “Passió, romanticisme i vent fervent que fa petar finestres als cims borrascosos”: Scribòpolis.
  • Un llibre en blanc amb el poder de fer realitat tot allò que s’hi escrigui: el Librus.
  • Un preparat màgic que dóna vida a tot el que hi ha dins dels llibres: Polsim de Musa.
  • I un dolent, molt dolent, que resulta ser un escriptor ressentit i ambiciós que ha creat un exècit per destruir Scibòpolis: en Mabarak.

Si a aquesta barrega hi sumem dosis d’humor de la mà d’un canari groc que parla i que serà l’acompanyant d’Odessa en la seva aventura ja tenim tot el que ens cal per tenir una novel·la que farà les delícies dels més jovenets de casa!

Personalment, trobo que l’inici és una mica fluixet i que va guanyant a poc a poc perquè a mida que anava avançant més m’anava atrapant. Sens dubte Peter Van Olmen ha sabut combinar tots els elements bàsics per una novel·la d’èxit al més pur estil “Harry Potter”, si em permeteu el símil: nena de 12 anys amb una història familiar poc convencional que busca respostes sobre el seu origen, món imaginari aïllat de la realitat on els més petits amb talent hi van a aprendre l’art de l’escriptura de la mà dels grans escriptors de la literatura universal; dolent amb uns origens nobles però que es passa al bàndol enemic i per acabar-ho d’adobar: la figura d’un elegit que haurà de salvar Scribòpolis.

Ja ho veieu, aposta segura que no m’estranyaria que acabés a la gran pantalla i que segur (m’hi jugaria un pèsol!) que tindrà continuació amb unes quantes aventures més de l’Odessa! Espero, però, que si la saga ha de continuar, ho faci amb una mica més de qualitat literària.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s