MAMUT, còmics per als més petits!


Ja fa dies que em rondava pel cap parlar-vos de la fantàstica feina que fa la gent de Mamut Comics i amb una mica d’ajuda del Manu (amic i membre de Mamut), finalment aquí ho tenim!

La col·lecció Mamut és una col·lecció de còmics pensada per als més petits de la casa. Mentre el llibre il·lustrat necessita d’un adult per a que el nen entengui la història, la proposta de Mamut és de dotar d’autonomia i independència a l’infant en el procés d’aprenentatge de la lectura. Que, poc a poc, l’infant vagi entrant dins d’aquest món per si sol, i que, fins i tot, puguem arribar a canviar els rols i que sigui ell qui expliqui la història als adults. D’aquesta manera s’estimula molt més la imaginació i el procés cognitiu més que si el fem un simple receptor del missatge.

Per a aconseguir-ho dividim la col·lecció en tres etapes: còmics a partir de 3 anys, a partir de 6 anys i a partir de 9 anys. Aquestes edats són sempre orientatives, no hi ha dos nens iguals, però serveixen per a marcar les diferències entre una col·lecció i l’altra.

Els còmics a partir de 3 anys són històries molt senzilles, sense text, amb vinyetes grans i de colors forts i vius. Estan pensades per a primers lectors, per a aquells infants que encara no saben llegir o que estan començant a aprendre’n, però que poden llegir seguint les vinyetes. La seqüencialitat de les vinyetes està molt treballada per a que el nostre petit lector no es perdi passant d’una imatge a l’altra i pugui seguir la història sense problemes. Aquests còmics també serveixen per a aquells infants més grans amb problemes de logopèdia o lectura, per a estimular-los a explicar la història o ajudar-los a adquirir a poc a poc un ritme de lectura.

Els còmics a partir de 6 anys ja inclouen text, però encara mantenen una estructura de vinyetes molt clara i senzilla, amb colors també forts i vius, per a que es puguin centrar en llegir el text i no es despistin amb altres elements. Òbviament, no hi ha massa text, i la sintaxi és molt senzilla. Sovint estan dividits en capítols o en blocs narratius, per a no allargar molt la trama, i tenen pocs recursos narratius que requereixin d’una forta abstracció.

Finalment tenim els còmics per a més grans de 9 anys, on les trames es tornen més complexes i compliquem una mica més la sintaxi de les frases i l’estructura de pàgina. També introduïm històries més de gènere, com poden ser l’aventura, el terror o la tira còmica, sempre barrejat amb humor i moltes dosis de diversió.

En definitiva, Mamut és una col·lecció que recupera els còmics fets, pensats i dissenyats per als més petits, primers lectors inclosos, amb unes edicions molt cuidades que segur que us enamoraran.

A què espereu, doncs?! Correu cap a la llibreria i inicieu els més petits al món del còmic amb aquesta col·lecció pensada espcialment per a ells!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s