Un HORT per ser FELIÇ


Avui us parlaré d’un llibre una mica diferent (no és novel·la ni conte!) i és que ahir l’Eulàlia i el Jordi ens van regalar aquesta joia:

I aquí em teniu, un dilluns de pont, a les onze tocades, encara amb el pijama i prenent el cafè de l’esmorzar mentre contemplo el nostre hort i fullejo el llibre en qüestió. Només obrir-lo i saltar per les pàgines és una delícia! Com ho descriuria…? És un llibre fresc, amb unes tipografies que conviden a llegir i unes imatges que us enamoraran.

En Marc Estévez Casabosch és un enamorat de la natura que va abandonar la Ciutat Comptal per instal·lar-se a pagès. Pot ser que us soni perquè ha escrit llibres divulgatius molt coneguts com El secret més ben guardat o Bolets en temps de crisi. A més a més, també fa conferències, cursos, tallers i col·laboracions en diversos mitjans de comunicació.

Però tornem al llibre! Només començar ens trobem una declaració d’intencions a mode de pròleg que sota el títol “Tu pots fer-ho!” ens convida a perdre la por i a llençar-nos de cap a la piscina. Tothom pot fer un hort visqui on visqui! Al balcó, al jardí, al pati, al terrat, al tros… Només cal fer el cop de cap i posar-s’hi!

En Marc Estévez defensa el cultiu ecològic com una pràctica que progressivament va esdevenint més necessària en el context de crisi actual:

“És increïble com una acció senzilla amb milers d’anys d’història a les espatlles, la dels horts d’autoconsum, s’està posicionant com un dels pilars bàsics de la societat postcapitalista que estem començant a construir”

Tot seguit ens parla de les diferents opcions de cultiu que tenim en funció de l’espai que tinguem i de seguida s’endinsa en el calendari de l’hort a Catalunya dividit en funció de la zona geogràfica on visquis (no n’havia vist cap de dividit per zones i és fantàstic!). El llibre també ens parla dels diferents tipus de terra, de les opcions de reg, de què plantar i com combinar cultius, del sexe de les plantes, de solucions ecològiques per prevenir plagues i malalties, d’herbes aromàtiques i també de com guardar llavors i com fer compost! I finalment, acaba amb un recull d’adreces i recursos útils.

I tot això, com us deia, amb una senzillesa i un disseny que el fan d’allò més agradable per anar llegint i consultant. Si ja teniu un hort, el llibre us encantarà, ja veureu! I si no en teniu, us animarà a començar-ne un! I si no em creieu… Feu la prova! 😉


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s