Els drets dels lectors


Avui la Roser m’ha dit en veu baixa: “t’he de dir una cosa“. Com que estàvem a mitja reunió ha seguit amb un “tens un paper i un llapis?” i li he acostat la meva agenda i un llapis. M’hi ha apuntat: http://www.kireei.com. De seguit ha afegit amb veu misteriosa: “és la web de les webs del Món Paral·lel, entra-hi i mira les entrades d’ahir: n’hi ha una que parla de la lectura i t’encantarà

Dit i fet. He arribat a casa i he entrat a Kireei. Abans de buscar les entrades d’ahir he pogut constatar que és una web plena de coses boniques i absolutament perduda al Món Paral·lel! Després de remenar una mica per aquí i per allà, he buscat les entrades d’ahir i, efectivament, la que parla dela lectura m’ha encantat!!

Aquí us deixo l’enllaç de l’article per si hi voleu fer un cop d’ull. I per si us fa una mica de mandra, cito aquí sota el que més m’ha agradat: El decàleg dels drets dels lectors extret del llibre Com una novel·la d’en Daniel Pennac (que serà comprada ben aviat perquè m’han vingut moltes ganes de llegir-la!) amb una il·lustració fantàstica d’en Quentin Blake:

  1. El dret a no llegir
  2. El dret a saltar pàgines
  3. El dret a no acabar el llibre
  4. El dret a rellegir
  5. El dret a llegir qualsevol cosa
  6. El dret al bovarysme (llegir per a satisfer les nostres sensacions)
  7. El dret a llegir a qualsevol lloc
  8. El dret a fullejar
  9. El dret a llegir en veu alta
  10. El dret a callar

Els llegeixo i rellegeixo i no hi podria estar més d’acord!!! Em sembla que el curs que ve apareixeran al suro d’alguna classe… Gràcies Roser!!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s