El jardí curiós


Aquesta setmana he començat un taller sobre l’àlbum il·lustrat a la Llibreria Casa Anita del barri de Gràcia. El lloc en sí ja val la pena encara que sigui només per passejar-hi una estona remenant i fent el tafaner. I si a sobe teniu l’oportunitat de parlar amb l’Oblit, segur que en sortiu amb un llibre excel·lent sota el braç!

El taller en qüestió promet, i molt! Només n’hem fet una sessió i vam tenir l’ocasió de remenar, llegir i fullejar un munt de llibres que l’Oblit ens anava ensenyant per anar fent una aproximació al concepte d’àlbum il·lustrat. En futures sessions entrarem a poc a poc en els que podríem anomenar “fundadors” del gènere per aprendre’n les bases i tot plegat mentre prenem nota de tots els llibres que ens ensenya i ens motiva a llegir. Ja veureu que serà una mina pel bloc!

I per començar a ensenyar-vos petites “joies”, avui comparteixo amb vosaltres El jardí curiós de Peter Brown.

En Liam és un nen que viu en una ciutat de color gris i plena de fum on la gent passa la majoria del temps dins de casa en un dia a dia d’allò més monòton. Tot canvia, però, quan en Liam comença a regar unes plantetes que troba en una via morta del tren, aquestes es converteixen en un petit jardí que de mica en mica anirà conquerint la ciutat i acabarà per canviar la vida dels habitants d’aquesta ciutat.

És una molt bona història per parlar del treball cooperatiu, de la importància de tenir espais verds a la ciutat i de la necessitat de transformar l’entorn en allò que creiem que ha de ser; de sortir al carrer i fer-ho de tothom i per a tothom! Us imagineu la vostar ciutat plena d’horts públics!?

Segons com, m’ha recordat l’experiència d’un professor nord-americà que traballa al barri del Bronx de Nova York i que amb els seus alumnes duu a terme un projecte de transformar els hàbits poc saludables d’aquests joves a través del cultiu d’horts verticals convertint les parets de la ciutat en autèntics murs verds. Si hi voleu fer una ullada, aquí el teniu (és en anglès però val la pena!)

I si el voleu comprar, només heu de clicar:


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s