Rondalles meravelloses que no hem de perdre


En un dia de pluja com avui, no hi ha res millor que una bona rondalla per fer passar el fred!

rondalles que no hem de perdre_TD_210x210_contra_mod.indd

Les rondalles són relats que ens parlen de nosaltres, de qui som i de qui podem arribar a ser. En altres cultures o idiomes que no tenen una paraula específica (i tan bonica!) com la nostra, les anomenen contes populars, contes tradicionals, etc. Les rondalles ens expliquen la Història de la Humanitat i en preserven la saviesa, que, amb elles, va passant de generació en generació. Parlen de les nostres pors, dels nostres conflictes, dels nostres somnis i de la relació dels homes i dones amb el su entorn i el seu model de societat.

En aquest recull de l’Anna Tortajada hi trobarem un tipus concret de rondalles, les meravelloses; que són aquelles on la màgia hi és present. Si entrem, però a la base de dades http://www.sre.urv.cat/rondcat/ podem veure que els gèneres de la rondalla són uns quants: d’animals, religioses, no meravelloses, de gegants beneits… Ja veieu, doncs, que el món de la rondalla és d’allò més extens i que en sí mateix és un ampli camp d’estudi i de recerca.

Avui, però, us proposo que en recupereu alguna d’aquelles que us explicaven les àvies abans d’anar a dormir, o que n’escolliu una a l’atzar del recull de l’Anna Tortajada i en gaudiu mentre fora, la pluja insistent convida a quedar-se a casa gaudint d’històries meravelloses.

Bon dissabte de pluja!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s