Joves i lectura: desmuntem mites


La setmana passada vaig tenir la sort de compartit una estona xerrant de joves i lectura amb professorat i famílies de l’INS La Plana de Vic.

L’objectiu era desmuntar mites com que els joves no llegeixen o que no hi ha llibres que els agradin.

Tota la xerrada, doncs, dona arguments per desmentir aquests llocs comuns que tots hem sentit alguna vegada; i fins i tot, potser hem pensat.

Va ser una tarda bonica amb una conversa posterior molt interessant, i vaig conèixer un institut amb profes molt motivats i que fan molt per la lectura picant pedra cada dia.

Moltes gràcies per convidar-m’hi!


2 thoughts on “Joves i lectura: desmuntem mites

  1. Benvolguda,

    Ens podries explicar algunes de les idees més interessants que vas traure de la conversa?

    Què podem fer perquè se sentit atrets per la lectura? I en suport paper?

    1. La primera part de la xerrada va consistir en desmuntar creences com que els joves no llegeixen amb dades estadístiques que demostren el contrari.
      Va ser interessant la conversa que vam tenir parlant de com d’important n’és no ser paternalista ni condescendent quan fem prescripció als joves.
      Què podem fer és de complicada resposta perquè no hi ha una unica cosa i sempre depèn del grup a qui ens adrecem, però és important partir de l’escolta, de saber què els agrada, de no desligitimar allò que ells llegeixen… És important també ser models de lectura i llegir molt per tenir coneixement de fons i de novetats i així poder recomanar des del coneixement dels llibres i dels joves.
      Així, a grans trets, hehe! Que resumir tota una xerrada és ben complicat 😉

Deixa un comentari