La lectura i la vida


L’altre dia remenava estanteries de llibres per casa, sense buscar res en concret, només per llegir títols en veu alta i recordar històries (quan el vaig comprar, qui me’l va recomanar, on el vaig llegir…) i PAM! Vaig topar amb La lectura i la vida de l’Emili Teixidor. Quin llibre! Recordo que el vaig llegir perquè algú molt proper s’hi havia quedat atrapat i necessitava compartir-lo. Va ser una lectura molt reveladora, una lectura compartida que va omplir post-its amb idees, frases destacades, propostes… Trobar ara aquestes notes entremig del llibre ha estat descobrir un tresor. I rellegir-lo saltant per les frases subratllades i els paràgrafs destacats, també.

El llibre és un bon calaix de recursos i idees per incitar nens i adolescents a la lectura. Teixidor ens parla de la importància de les biblioteques, de la lectura no curricular, del teatre com una eina educativa… Segurament, res de nou. Però sempre va bé que algú tant potent com l’Emili Teixidor t’apropi de manera planera tot un reguitzell de reflexions i propostes per intentar que petits i joves s’apropin a la lectura.

I acabo amb una de les moltes cites que en podria destacar:

“…les paraules són el material amb què els lectors ordenaran la seva vida interior…”


2 thoughts on “La lectura i la vida

  1. Jo vaig descobrir la importància d’explicar contes als nens petits amb un llibre a les mans o sigui llegint el llibre i comentant el que es llegeix, afegint de collita pròpia. Els nens descobreixen de ben petits que en els llibres hi pot haver històries fantàstiques, úniques i això els incita quan ja saben llegir a fer-ho per ells mateixos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s