Tobi Lolness


Un mil·límetre i mig d’heroisme

En Tobi té 12 anys, medeix un mil·límetre i mig i viu amb la seva família i el seu poble en un gran roure que els fa de món. El seu pare (savi estudiós i inventor), es nega a revelar el secret d’un invent que podria canviar la vida de l’arbre però que a l’hora podria malmetre l’arbre de manera irreversible. Aquest fet desagrada a les autoritats de l’arbre que veuen en aquest invent una font d’ingressos i riquesa incalculable i, desgraciadament, desencadena l’empresonament de la família Lolness excepte del petit Tobi que aconsegueix escapar-se’n. És amb aquesta fugida on comença l’argument de la novel·la; amb un Tobi que s’escapa cap a les Branques Baixes escapolint-se dels seus persecutors.

Feia temps que volia legir-lo perquè diverses persones me l’havien recomanat i com sempre passa, l’estiu és el moment de passar comptes amb els llibres pendents. El cert és que el cor d’aquest món en miniatura m’ha captivat! Penso que Timothée de Fombelle teixeix una novel·la d’aventures al més pur estil dels grans clàssics d’aventures juvenils, carregada de revolts inesperats, d’amistat, d’heroisme, d’adversitats; i un tret a destacar segons el meu parer: està molt ben escrita, fet que penso que és important destacar quan parlem de literatura juvenil, ja que de vegades et trobes amb novel·les que cuiden poc la redacció o tens la sensació que estan escrites per a nens babaus sense vocabulari i incapaços d’entendre una frase subordinada; ja ens entenem…

Si ja esteu pensant llegir-lo, heu de saber, però, que aquest és només la primera part, és a dir: la història no acaba!!! Et deixa amb un ai al cor i amb la necessitat imminent de saber com continua! La segona part, Tobi Lolness, els ulls de l’Elisha, m’espera!

Bon viatge a l’arbre i bona lectura!


One thought on “Tobi Lolness

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s