Wonder


Wonder és un dels fenòmens editorials d’aquesta tardor i no li’n sobren motius! Des de la primera frase fins l’última et commou i t’atrapa. L’August, el protagonista, és  un nen que neix amb una cara diferent i per aquest motiu la mare l’ha educat a casa i mai no ha anat a l’escola ja que les intervencions quirúrgiques constants i les atencions mèdiques que la seva malaltia comporten, no li han permès fer una vida gaire normal.

«Em dic August, per cert.  No penso descriure la meva cara.  Segur que és molt pitjor que tot  el que us esteu imaginant.»

L’August està acostumat a anar pel carrer i que tothom el miri i a que els nens del parc no vulguin jugar amb ell. S’ha passat dos anys de la seva vida anant amb un casc d’astronauta al cap i és un súper fan de Star Wars. S’estima amb bogeria la Via, la seva germana, i la Dasy, una gossa que li fa companyia; i és clar, els seus pares, que han estat sempre al seu costat.

La seva vida canvia, però, quan els seus pares li diuen que el curs vinent anirà a l’escola. És a partir d’aquí que comença la història de superació personal i lluita contra les adversitats que R.J. Palacio teixeix amb un ritme fresc i àgil que sens dubte ens farà posar a la pell dels protagonistes a través d’uns capítols escrits en primera persona que aniran creant la història de manera calidoscòpica.

«Si em trobés una llàntia màgica i només li pogués demanar un desig, demanaria tenir una cara normal que no cridés gens l’atenció. Demanaria poder anar pel carrer sense que la gent, al veure’m, fes allò d’apartar la vista. ¿Sabeu què crec, jo? Que l’única cosa que fa que no sigui normal és que ningú m’hi troba.»

Aquí teniu el vídeo promocional de l’edició anglesa:


4 thoughts on “Wonder

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s