Allà on els arbres canten


S’expliquen moltes llegendes del Gran Bosc i mai ningú que s’hi hagi endinsat n’ha tornat per explicar si són certes…

bosqueLa Viana, filla del duc de Rocagrisa, està promesa amb el jove Robian de Castellmar.  Els dos es coneixen des de la infància i els uneix una relació d’amor i amistat. La seva vida de color de rosa canviarà, però, quan durant la celebració del sosltici d’hivern, aparegui en Llop per anunciar a la cort que els bàrbars de les estepes són a punt d’invair les terres de Nòrtia. L’amenaça de guerra imminent fa que els homes del reialme es preparin pel combat i abandonin els castells i les dones. Robian i el pare de Viana marxaran al camp de batalla i la deixaran sola esperant el seu retorn.

Amb el pas del temps i les males notícies que arriben del front, Viana es veurà obligada a agafar les regnes de la seva vida abandonant les comoditats de la cort. El seu destí com a proscrita la portarà a viure al bosc i haurà d’aprendre a caçar i a lluitar com un home. Viana descobrirà si les llegendes que s’expliquen del Gran Bosc són certes quan no tingui més remei que endinsar-s’hi fins arribar allà on els arbres canten.

36595_483965618301034_490503281_nAllà on els arbres canten és la darrera novel·la de Laura Gallego i amb ella ha guanyat el Premio Nacional de Literatura Juvenil 2012. La trama està molt ben filada i trobo que els personatges estan molt ben construïts, sobretot l’evolució de la Viana, la protagonista. En destacaria, a més a més, el regust a novel·la de cavalleries tant pel que fa als títols dels capítols (“Capítol 1: De la celebració del solstici, del relat del joglar i de l’advertència del cavaller“), com pel que fa a l’argument i l’ambientació de caràter medieval.

És, sens dubte, una molt bona novel·la per a joves!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s