Historias de Winny the Puh


Segur que molts de vosaltres, llegint el títol d’aquest post heu pensat en l’entranyable osset que Disney ha portat a la gran pantalla, oi? Doncs bé, avui no parlaré de l’adaptació cinematogràfica de Disney (que malauradament, i com de costum, desvirtua l’original de mala manera), sinó que us presentaré el personatge de ficció que A.A Milne va crear cap a 1926, i és que Winnie the Pooh és un clàssic de la LIJ (Literatura Infantil i Juvenil) de tots els temps!

En Winnie és el protagonista de diversos contes que Milne va escriure per al seu fill Cristopher. La primera col·lecció va aparèixer el 1926 titulada Winnie-the-Pooh i va ser seguida el 1928 per The House at Pooh Corner. Milne també va escriure alguns poemes amb els personatges d’aquests relats que podem trobar a l’obra When we were very young (1924) i a Now we are six (1927). Cal dir que els quatre volums van ser il·lustrats pel gran E.H. Shepard amb imatges tan caracterísqtiques que segur que reconeixeu de seguida perquè han esdevingut gairebé icòniques. Com a dada curiosa, sapigueu que el Victoria and Albert Museum de Londres va fer una exposició amb més de 300 esbossos preparatoris per a les il·lustracions de Winnie de Pooh per commemorar el 90è aniversari de Shepard.

Milne va donar vida a una colla de personatges qua acompanyen l’osset Winnie en les seves aventures. Els noms d’aquesta colla d’animalons són els noms que Christopher Robin, fill de Milne i alhora únic personatge humà dels contes, havia posat als seus peluixos fent excepció del Mussol i el Conill (Owl i Rabbit). Les joguines originals de C.Robin s’exhibeixen a la Biblioteca Main Branch de Nova York.

9788477025573Winnie de Pooh és un osset de peluix a qui li encanta menjar mel i viu en un bosc (El Bosque de los Cien Acres, que en realitat és el Bosc d’Ashdown, un dels indrets preferits de la família Milne) dins de l’escorça d’un arbre vell. Res no li agrada més que passar l’estona amb els seus amics: Tigle (Tigger), Porquete (Piglet), Igor, Conejo (Rabbit) i sobretot el nen Christopher Robin, que és l’únic humà que trobem al bosc. Junts viuen nombroses aventures i passen les peripècies més divertides que us pugueu imaginar! 

Les aventures d’aquest osset encantador i els seus companys de trifulques, faran les delícies de nens i nenes de 10 a 12 anys sobretot si els les llegiu en veu alta (recuperem a lectura en veu alta!), no en tingueu cap dubte! Però sabeu què és el millor? Que sobretot faran passar una bona estona als adults que les llegeixin arrencant-los més d’un somriure! I és que l’obra de Milne captiva els més petits i enamora els més grans fent-los reviure la seva infància amb grans dosis d’humor intel·ligent i molts passatges que ens portaran a la reflexió.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s