Cien libros para un siglo


La gent del Equipo Peonza són un grup de referència acreditada dins del món de la LIJ. Són un equip de mestres que fa més de 20 anys que es dediquen a llegir i estudiar literatura infantil i juvenil per tal d’oferir els seus treballs i recerques a la revista que porta el mateix nom que el grup, la revista Peonza, de publicació trimestral i que podeu trobar a les llibreries o a través de subsripció.

cien-libros-para-un-siglo_693403_776A Cien libros para un siglo, l’equip Peonza ens proposa un recorregut literari per tot el segle passat tant a nivell històric com literari. Cada dècada comença amb una breu introducció a mode de contextualització històrica i tot seguit comença un itinerari, any per any, d’una selecció dels llibres més importants publicats aquella dècada; un per any. El segle XX va ser molt prolífic en la producció de literatura infantil i juvenil i ens va deixar obres cabdals del nostre imaginari com Kim de Rudyard Kipling, Colmillo Blanco de Jack London, El viento en los sauces de Kenneth Grahame, Les aventures extraordinàries d’en Massagran de Josep Maria Folch i Torres, Peter Pan de J.M. Barrie, Demian de Herman Hesse, Les Bruixes de Roald Dahl o el simpàtic Frederik de Leo Lionni i una llarguíssima llista fins arribar als 100 títols.

No us penseu, però, que el llibre és només una llista de llibres! Cada llibre està comentat per un especialista justificant-ne la seva importància i qualitat literària. També hi trobem una petita nota biogràfica de l’autor/a amb les referències a altres llibres seus, una cita rellevant del llibre comentat i una llista d’altres obres importants publicades aquell mateix any. Es tracta, doncs, d’un excel·lent recorregut per les novel·les, còmics, àlbums il·lustrats i els contes que ens han acompanyat al llarg de tot un segle. En definitiva, un llibre de consulta necessari que ha esdevingut un referent (es va publicar per Anaya el 2004) per entendre la literatura infantil i juvenil actual.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s