La merienda del señor Verde


La merienda del señor VerdeCinc senyors, cadascun d’un color, són convidats a berenar a casa del senyor Verd. 

Quan hi arriben l’amfitrió els explica que els ha convidat perquè ha trobat quelcom molt intrigant que vol compartir amb ells: una inscripció en llatí en una de les portes de casa seva. La traducció ve a ser:

“Avís als senyors colors: S’atreviran a descobrir el vertader color de les coses? Creuin la porta i ho veuran. Però recordin: es tracta d’un viatge sense retorn”

978-84-934863-5-8i3Quan els personatges s’atreveixen a creuar la porta passa una cosa fantàstica! Una llum desconeguda els enlluerna i aquell món que era completament de color verd esdevé una simfonia de colors variats que els posa un món nou davant dels ulls.

Javier Sáez Castán omple aquest àlbum il·lustrat d’una atmosfera amb aires surrealistes que ens porta inevitablement al record dels quadres de René Magritte quan buscava en les seves obres el joc entre la realitat i la irrealitat convidant l’especador a participar de l’ambient de l’obra per descobrir-ne “l’engany”.

museo-rene-magritte
El fill de l’home. René Magritte

Javier Sáez conclou l’àlbum amb un formidable glossari on explica els conceptes més importants de l’obra com ara el telèfon, la porta, el barret dels personatges… Les definicions són delicioses i plenes d’ironia i ajuden el lector a tornar a passejar-se per les pàgines del llibre buscant aquests elements que, amb el glossari, adquireixen un significat més ple.

Es tracta, en definitiva, d’una potent narració visual altament recomanable! Bona lectura!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s