Que un alumne se m’acosti súper emocionat amb un llibre a la mà per deixar-me’l i que no es pugui aguantar les ganes d’explicar-me de què va perquè a ell li ha encantat… NO TÉ PREU! És un dels meus moments preferits. És una connexió especial entre tu i l’alumne. A partir d’aquest moment, els llibres formaran part d’una complicitat diferent i començarà un intercanvi de lectures i recomanacions que, més enllà de l’aula, tindrà un valor incalculable!
Això és el que m’ha passat amb en Charlie Joe Jackson. Guia per NO Llegir. Un alumne de 1r d’ESO me’l va portar un divendres i convidant-me a fullejar-lo ja vaig veure que passaria una bona estona llegint-lo.
En Charlie és un noi a qui la cosa del món que li agrada menys de totes és llegir. No ho soporta. És superior a ell. Tant és així que ha ideat un sistema per no haver de fer-ho mai: un company de l’escola li llegeix els llibres a canvi de sandvitxos de nata. Aquest pla li funciona prou bé fins que un dia les coses es comencen a tòrcer quan el company li diu que no en té prou amb el pagament dels sandvitxos.
A partir d’aquest moment, i degut a un seguit de casualitats fatídiques (i molt divertides per al lector!), en Charlie es veurà obligat a prendre la decisió més difícil de la seva vida: escriure un llibre o llegir-ne 10 i fer-ne resums. La tria, tot i que complicada, és evident; i el resultat de l’elecció és aquesta magnífica Guia per NO llegir on en Charlie ens explica tots els trucs que podem empescar-nos per evitar llegir d’una maner divertidíssima que us enganxarà i causarà l’efecte contrari!
I és que la guia d’en Charlie hauria de ser lectura de lectura obligada! Tant pels joves a qui agrada llegir (perquè passaran una molt bona estona) com pels qui, com a en Charlie, no els agrada llegir, perquè descobriran que s’ho poden passar bé llegint!