Charlie Joe Jackson. Guia per NO Llegir


Que un alumne se m’acosti súper emocionat amb un llibre a la mà per deixar-me’l i que no es pugui aguantar les ganes d’explicar-me de què va perquè a ell li ha encantat… NO TÉ PREU! És un dels meus moments preferits. És una connexió especial entre tu i l’alumne. A partir d’aquest moment, els llibres formaran part d’una complicitat diferent i començarà un intercanvi de lectures i recomanacions que, més enllà de l’aula, tindrà un valor incalculable!

guia-per-no-llegir-d-en-charlie-joe-jackson-9788499327730Això és el que m’ha passat amb en Charlie Joe Jackson. Guia per NO Llegir. Un alumne de 1r d’ESO me’l va portar un divendres i convidant-me a fullejar-lo ja vaig veure que passaria una bona estona llegint-lo.

En Charlie és un noi a qui la cosa del món que li agrada menys de totes és llegir. No ho soporta. És superior a ell. Tant és així que ha ideat un sistema per no haver de fer-ho mai: un company de l’escola li llegeix els llibres a canvi de sandvitxos de nata. Aquest pla li funciona prou bé fins que un dia les coses es comencen a tòrcer quan el company li diu que no en té prou amb el pagament dels sandvitxos.

A partir d’aquest moment, i degut a un seguit de casualitats fatídiques (i molt divertides per al lector!), en Charlie es veurà obligat a prendre la decisió més difícil de la seva vida: escriure un llibre o llegir-ne 10 i fer-ne resums. La tria, tot i que complicada, és evident; i el resultat de l’elecció és aquesta magnífica Guia per NO llegir on en Charlie ens explica tots els trucs que podem empescar-nos per evitar llegir d’una maner divertidíssima que us enganxarà i causarà l’efecte contrari!

I és que la guia d’en Charlie hauria de ser lectura de lectura obligada! Tant pels joves a qui agrada llegir (perquè passaran una molt bona estona) com pels qui, com a en Charlie, no els agrada llegir, perquè descobriran que s’ho poden passar bé llegint!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s