La Buena Novela


Ja està… Ahir el vaig acabar. Fa poc us explicava que hi estava tan enganxada, recordeu…? I des d’ahir al migdia que tinc aquella sensació de buidor que t’assalta quan acabes un llibre que t’ha segrestat lluny de qualsevol altra lectura. Aquella buidor que només es cura agafant un altre llibre sense poder evitar la sensació d’estar-li fent el salt al que tot just has acabat. Segur que us heu sentit així moltes vegades…

És el primer llibre que llegeixo de l’editorial Impedimenta i la veritat és que arran d’aquest, n’he estat fullejant d’altres i fan molt bona pinta. La Buena Novela és de l’escriptora francesa Laurence Cossé, de qui tampoc no havia llegit res fins ara. Ja veieu que tot plegat ha estat una gran descoberta!

la buena novela

“La Buena Novela” és el nom d’una llibreria que obre a a París. Amb el seu nom, la seva línia i intenció quden ben clares: només vendrà bones novel·les. Amb aquest plantejament de base ja sorgeixen els primers dilemes: què és una bona novel·la i què no? Qui pot tenir la resposabilitat de fer aquesta classificació? Amb quins criteris? En aquest cas, se n’encarregarà un comitè secret format per 8 escriptors que no es coneixeran entre ells i que seran els encarregats d’elaborar una llista amb les que, segons ells, són les novel·les imprescindibles que han de constituir el fons de la llibreria. Com us podeu imaginar, de novetats editorials n’hi haurà ben poques; i això no agradarà a tothom… Com tampoc no serà ben rebuda per aquells escriptors les obres dels quals no reposin a les estanteries de la llibreria… Ja us podeu imaginar que la vida de La Buena Novela no serà gens fàcil!

Darrere aquesta gran empresa s’hi amaguen l’Ivan i la Francesca, el llibreter lletraferit i la sòcia capitalista (per anomenar-la d’alguna manera) gran amant de la literatura i de família rica, respectivament. Viure amb ells tot el procés d’engegar el projecte de la llibreria ha estat una lectura molt enriquidora! Penseu que he anat sempre amb una llibreta i un llapis per anar prenent nota des d’autors i referències que desconeixia i que m’agradraà llegir fins a llistes amb títols com “Gegants de la Literatura” o “Francesos imprescindibles del XIX“.

Si us apassionen els llibres i les llibreries aquesta és una lectura imprescindible! Ja ho veureu, si hi entreu, no en podreu sortir!


One thought on “La Buena Novela

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s