La Treva


Us imagineu que per un instant s’aturessin les guerres? Que els bàndols enemics es miressin als ulls i deixessin les armes? Doncs això és el que Toni Galmés ens explica a “La treva”, un àlbum il·lustrat que, a través de la carta que en Tommy envia a la seva mare des de la trinxera, ens explica què va passar la nit de Nadal enmig de la guerra.

Diuen que el dia de Nadal de 1914, en unes trinxeres del centre d’Europa, enmig de la Primera Guerra Mundial, es va aturar la guerra i els soldats dels dos bàndols van jugar un partit de futbol, van cantar nadales, van encendre espelmes i van compartir una estona de pau. L’endemà, però, la guerra va continuar… Sembla ser que el fet històric de la treva va succeir de debò, ara bé, si els soldats de bàndols contraris van organitzar un partit de futbol o van arribar a confraternitzar, podem deixar-ho a la nostra imaginació… La versió que ens n’ofereix Toni Galmés és una història tendra i preciosa amb unes il·lustracions delicades i meravelloses que ens convidem a mirar i remirar i a compartir amb els de casa aquests dies nadalencs.

D’en Toni Galmés només en coneixia els On és l’Estel·la? editats per Comanegra i amb aquesta obra m’ha enamorat. De fet, durant tot l’octubre vaig estar seguint el seu inktober a Instagram, que va dedicar a en Tommy (coprotagonista de La treva) i us he de dir que si no el vaiu seguir, aneu al seu perfil (@tonigalmesdibuixos) i us hi perdeu una estona perquè són una autèntica delícia d’il·lustracions.

I per acabar, si us ve de gust endinsar-vos en el procés creatiu de l’àlbum i sentir l’autor parlant-ne, podeu recuperar la conversa que va tenir amb la Mixa al seu canal de youtube:

Si en teniu ocasió, avui que és 24 de desembre, llegiu-lo a la nit i feu aquest viatge en el temps cap a un moment en que és bonic imaginar que al món hi va haver uns instants de pau.

BON NADAL!

FITXA DEL LLIBRE:

  • Títol: La Treva
  • Autora: Toni Galmés
  • Editorial: La Galera
  • Pàgines: 64

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s