La bruixa Ring Ring


La Lily viu al bosc amb l’àvia Menta, una poderosa i sàvia bruixa experta en botànica i beuratges màgics. La petita Lily és una aprenent de bruixa a qui els seus amics, els animals del bosc, anomenen Ring Ring i la seva vareta màgica és un llapis perquè li encanta dibuixar. A les seves aventures l’acompanyen sempre en Pèsol, un ratolinet golafre; la Tàpera, l’aranya d’ulls grossos que viu a la cuina, i en Corneli, el gat rondinaire de l’àvia. 

Alicia Teba estrena col·lecció i ens presenta les dues primeres històries de la Ring Ring: La guardiana del bosc i El sortilegi de la pluja. Les dues presenten una estructura narrativa senzilla i això les fa ideals per aquells lectors que comencen a llegir llibres de manera autònoma. La Ring Ring es queda sola perquè l’àvia ha de marxar i aleshores passa alguna cosa que requereix de la destresa de la petita bruixa per resoldre un conflicte que, finalment se soluciona amb èxit i sense heroicitats, perquè tot i que la Ring Ring és una bruixa amb poders màgics, s’assembla més a nosaltres que no ens pensem, i ella sola no pot sortir-se’n sense la intervenció de l’àvia o l’ajuda dels seus amics.

La Lily és una bruixeta adorable i les il·lustracions de l’Alicia enamoren només veient les cobertes. A casa han triomfat tant que he hagut d’esperar a llegir-les perquè la gran les va “segrestar” i se les va endur per llegir a l’escola, “Mama, la Ring Ring és d’aquells llibres que llegiré moltes vegades”. Crec que no se’n pot fer millor ressenya 🤩

Amb La bruixa Ring Ring La Galera ha trobat l’equilibri perfecte entre un producte comercial i la bona qualitat. És una col·lecció feta amb molt d’amor i cuidant tots els detalls i això es nota i és d’agrair. Aconseguir que un llibre entri pels ulls i cridi l’atenció del públic menut i alhora sigui un bon producte literari és una combinació perfecta que de vegades (massa sovint) costa de trobar.

La Ring Ring ha vingut per ampliar el mapa de les col·leccions lij per a primers lectors i ja n’esperem més aventures! Visca la Ring Ring!

FITXA DEL LLIBRE:

  • Títol: La guardiana del bosc / El sortilegi de la pluja
  • Autora: Alicia Teba
  • Traducció: Jordi Vidal i Tubau
  • Editorial: La Galera
  • Pàgines: 72 (cadascun)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s