Poni


En Silas es queda sol una nit després que tres homes a cavall vinguin a endur-se el seu pare. És, però, una solitud relativa perquè l’acompanya en Mittenwool, el fantasma que només ell veu i que és amb ell des que en Silas té memòria; i en Poni, un cavall que apareix l’endemà que s’hagin endut el seu pare. 

L’aparició del Poni esdevé un senyal que en Silas interpreta com la crida per anar a cercar el seu pare, malgrat les advertències d’aquest abans de marxar i del Mittenwool, que intenta convèncer-lo, sense gens d’èxit, perquè es quedi a casa esperant que torni. I així començarà el viatge sense retorn que emprendran els tres, i que serà el clàssic camí de l’heroi: un trajecte vital de transformació i creixement. Durant aquest trajecte pel paisatge rural nord-americà del s. XIX, en Silas connectarà amb el seu passat i haurà de prendre decisions complicades i viure situacions molt dures i doloroses.

R.J. Palacio ha escrit una obra que té fusta de clàssic, una novel·la amb tots els ingredients per convertir-se en un imprescindible del gènere. Una història que ens parla de l’amistat i de l’amor, i que ho fa a través d’uns personatges i una història que es queden amb tu per sempre. 

Em vaig adonar que el temps és com la llum clapejada de dins dels Boscos. Va i ve. S’amaga i torna a sortir. I nosaltres anem transitant per allà dins.

p.116

He de dir que el “gomet” de la coberta fent referència a “Wonder” em va tirar enrere en un principi i penso que desmereix el llibre. “Poni” no hi té cap mena de relació i és una obra absolutament diferent. Entenc l’estratègia comercial, però penso que situa el lector en un mal punt de partida i penso que cal llegir Poni sense pensar en cap altra història que coneguem de l’autora.

Finalment, no us perdeu les notes finals de l’autora on ens explica l’origen de molts elements del llibre. Són una peça imprescindible per entendre la llavor dels elements essencials de la novel·la i ens completen l’experiència de la seva lectura. De fet, en el meu cas m’han servit també per reconciliar-me amb el fet que no hi hagi gairebé cap personatge femení amb un cert pes en la trama, però per entendre-ho, haureu de llegir la novel·la i les notes de l’autora 😜

Enguany és una de les novel·les candidats al Premi Protagonista Jove en la categoria de 12-14 anys

🎒 #BibliotecaEscolar: L’hem de tenir a les BE sens dubte! Se’n poden fer propostes de mediació molt xules i és ideal per un primer cicle de Secundària.

📝 R.J. Palacio

🏷️ La Campana

📖 304 pàgines


Deixa un comentari