Les estrelles de Lilith


Guanyadora del Premi Carlemany 2022, “Les estrelles de Lilith” és una novel·la policíaca que no decebrà els amants del gènere perquè hi trobareu tots els ingredients de la novel·la negra.

La Maria, una adolescent de quinze anys, es veu obligada a traslladar-se a viure a Andorra perquè la seva mare hi ha trobat parella: s’ha enamorat d’un policia. Aquest els diu que el país és un dels llocs més segurs de l’hemisferi nord i just que elles hi arriben, el país està trasbalsat per un assassinat truculent al més pur estil “El codi Da Vinci”; un assassinat que no serà pas un cas aïllat…

La narrativa alterna capítols amb la trama pròpiament policíaca amb capítols on seguim la Maria al nou institut, fent noves amistats, etc. El mestratge de Laura Casanovas farà que les dues línies argumentals vagin confluint fins a quedar molt ben entrellaçades i, tot i que algun gir és un xic previsible, he de dir que el desenllaç m’ha agradat i no m’ha decebut gens.

Els personatges principals estan ben construïts i són creïbles. Segur que els lectors adolescents s’hi veuen identificats fàcilment i queden ben atrapats a la història.

El Premi Carlemany és un premi que dona el Govern d’Andorra per fomentar la lectura en llengua catalana. Hi ha un jurat que selecciona un seguit d’obres que posteriorment llegeixen joves andorrans d’entre 14 i 16 anys. I un cop llegida l’obra i sense desmereixe’n gens la qualitat entenc que el jovent andorrà la votés, és un text guanyador per uns lectors que hi hauran reconegut molts indrets del seu país, personatges, locals… Si jo que conec el país m’ho he passat molt bé reconeixent-hi moltes coses, imagino que pels andorrans ha de ser especialment motivadora i gratificant la lectura.

🎒 #BibliotecaEscolar: l’hem de tenir a la BE perquè és un thriller de bona qualitat i d’autoria catalana. Ideal pels joves a partir de 3r d’ESO que busquin una història fosca i s’atreveixin amb escenes una mica “gores”.

📝 Laura Casanova Borrell

🏷️ Columna

📖 264 pàgines


Deixa un comentari