#acasallegimenveualta


Els beneficis de llegir en veu alta són indiscutibles i estan demostrats neurològicament; els qui ens dediquem a la docència i a la LIJ ho sabem perquè en som uns convençuts que n’hem experimentat els beneficis en primera persona. I com nosaltres, comparteixen aquest convenciment totes les famílies que ja dediquen una estona cada dia a regalar-se moments de lectures compartides en veu alta.

No obstant això, de vegades sembla que només som quatre gats els convençuts, però amb els resultats de comprensió lectora de l’informe PIRLS1 del curs passat i algunes notícies alarmants sobre la manca d’hàbit lector dels futurs mestres, sembla que alguna cosa es mou a la societat i comencen a sorgir iniciatives com la que us vull explicar a continuació.

Parlo de la campanya #acasallegimenveualta que han engegat la CCAPAC en col·laboració amb la FECC i a la qual he tingut el privilegi de poder assessorar i acompanyar.

Aquí podeu visitar la web de la campanya. I aquesta és la infografia que en resumeix els principis:

Es tracta d’una iniciativa que pretén ser senzilla, però potent i és que la proposta de llegir 15 minuts al dia és (o pensem que hauria de ser) assumible per a totes les famílies. Penseu-hi: 15 minuts sense pantalles, 15 minuts per a dedicar-nos un moment de qualitat, 15 minuts de regalar-nos lectura en veu alta. 15 minuts que sumats suposen un curs més al llarg de tota la Primària! Poca broma amb la dada!

Al web també hi trobareu una selecció de lectures organitzades per franges d’edat que s’anirà omplint de recomanacions de professorat i famílies. Un recurs molt útil per seleccionar lectures!

Roda de premsa per presentar la campanya amb la Mar Pla, presidenta de la CCAPAC el 15/9 a l’escola Vedruna Àngels de Barcelona

Si teniu ganes d’aprofundir en el tema, si sou una família que voleu posar-vos-hi, però no sabeu per on començar… Anoteu a l’agenda el webinar que faré el pròxim 4 d’octubre! La inscripció és gratuïta i podeu fer-la aquí:

I si no podeu esperar al 4 d’octubre i voleu anar fent boca, podeu escoltar el programa Escola de família de Ràdio Estel de dissabte 16/9/23 que trobareu en aquest enllaç. M’hi podreu sentir juntament amb la meva estimada Melania (@loscuentosdelacaputxeta) compartint la nostra passió per la LIJ i la lectura en veu alta en el marc de la campanya de la CCAPAC.

  1. Ministerio de Educación y Formación Profesional. PIRLS 2021. Estudio Internacional de Progreso en Comprensión Lectora. https://www.educacionyfp.gob.es/dam/jcr:694dbae1-5f22-426d-979d-2929e8ecd9b6/pirls-2021-online-comprimido.pdf [consulta 4/6/2023] 

Deixa un comentari