Rima


La Rima ens narra en primera persona els seus pensaments i vivències d’adolescent amb una prosa poètica calmada, però intensa i de gran bellesa. L’origen libanès del seu pare, la recent separació dels pares, el seu apsecte mestís, i una història d’amor molt antiga són alguns dels fils que teixeixen aquesta història. A més a més, la narració s’alterna amb set poemes de vers lliure que, sense puntuació ni rima, aporten un grau més de profunditat al text. 

Va ser començar-lo, i no poder deixar-lo fins al final. Hi vaig entrar sense saber-ne massa res, perquè en tenia poques referències i uau! És un d’aquells que vindrà amb mi a l’aula i que ja he començat a recomanar! Tinc pendent llegir Naïm (Premi Llibreter 2022 i premi Crítica Serra d’Or Infantil 2023), llibre on coneixem el germà petit de la Rima, en Naïm.

Menció especial mereixen les il·lustracions d’Alba Domingo, seleccionades per la longlist dels World Illustration Awards a la categoria de publicacions. Són una meravella que va més enllà d’acompanyar el text. Confegeixen en elles mateixes una narració que juga amb el text com ho fan els àlbums il·lustrats. Si bé el text sense elles funcionaria igual, les il·lustracions hi aporten un nou nivell de lectura que eleva el llibre a un nivell superior.

🎒 #BibliotecaEscolar: Un imprescindible de la BE (i intueixo que Naïm també!). Un molt bon llibre per fer-ne club de lectura o llegir-lo en veu alta a l’aula de Secundària.

📝 Rima Batruni Illa (pseudònim de Joan Rioné)

🖍️ Alba Domingo Basora

🏷️ Piscina, un petit oceà

📖  88 pàgines


Deixa un comentari