La veritable confessió de Charlotte Doyle


La Chralotte Doyle és una nena de 13 anys d’una família nord-americana molt adinerada a qui envien a estudiar a Anglaterra. Som al 1832 i a l’escola Barrington per a Noies Brillants, la Charlotte hi ha d’aprendre tot allò que necessita saber per a ser una senyoreta exemplar i, quan arribi el moment, una bona esposa.

El llibre ens narra la tornada en vaixell de la Chralotte cap a casa seva a Providence. Una travessa de l’Atlàntic que farà a bord del Falcó Marí. Un viatge que havia de ser idíl·lic i en companyia de dues famílies benestants, però que ben aviat es convertirà en una travessa hostil, en companyia d’una tripulació de mariners maldestres i rudes que preparen un complot contra el capità. Imagineu-vos en aquest ambient, una noieta innocent i de classe alta com la Charlotte! Ella que s’havia imaginat un viatge tranquil, ple de lectures edificants i amb temps per escriure el dietari que li ha encomanat el seu pare!

El capità Jaggery jugarà un paper important en aquesta història perquè el que en un principi es presenta com el seu protector emulant la figra paterna, no trigarà a desemmascarar-se i mostrar-se com un tirà. Arribats en aquest punt, la novel·la entra a la segona part i veiem l’inici de la transformació de la Chralotte, que es posarà al costat de la tripulació contra el capità. Tant gira el rumb de la història que la Chralotte acaba sent acusada d’assassinat!

La veu narrativa d’aquesta història és la de les novel·les clàssiques d’aventures, amb un bon ritme que no decau i una potència argumental al pur estil d’Avi (Edward Irving Wortis, Nova York, 1937), un autor de literatura juvenil de referència (“La guerra dels botons” o “Ciutat d’orfes”). Ah, i prepareu-vos perquè la Charlotte us robi el cor; és un personatge que a mi m’ha recordat molt la Calpurnia Tate per la força i la potència del seu protagonisme; no cal dir res més, oi? 

Feu les maletes i embarqueu-vos al Falcó Marí, l’aventura us espera!

🎒 #BibliotecaEscolar: Directe a la BE per fer companyia a les grans aventures clàssiques. L’editorial el recomana a partir de 12 anys, però atenció perquè penso que cal un bon nivell de competència lectora per llegir-lo autònomament. Bo per a fer-ne lectura compartida a l’aula o club de lectura.

📝 Avi

📝 Traducció: Lluís-Anton Baulenas

🖍️ Il·lustració de la coberta: Riki Blanco @rikiblanco 

🏷️ Bambú @editorialcasals

📖  280 pàgines


Deixa un comentari