Rosa Blanca


Aprofitant que avui que és el dia internacional de la Commemoració en memòria de les víctimes de l’Holocaust, m’agradaria parlar-vos d’un llibre que hem descobert recentment buscant llbres per treballar el tema de la pau amb Un Bosc de Llibres i que, fent una mica de recerca, hem pogut veure que és “un clàssic” d’aquells “imprescindibles” de la literatura infantil i juvenil sobre el tema.

rosa blanca 1Rosa Blanca és el nom de la protagonista d’aquesta història que viu en un poblet alemany durant el període en que el nazisme és al poder. A poc a poc, la seva vida quotidiana es va veient alterada per la cada vegada més freqüent presència de vehicles militars i de soldats nazis pels carrers. Rosa Blanca es pregunta cap a on van aquests camions i què transporten i,  intentant descobrir-ho, trobarà la resposta en l’horror dels camps de concentració.

El llibre té a més a més un valor simbòlic perquè vol ser un homenatge a un grup de la resistència que lluità a Munich sota el nom “La Rosa Blanca”, format per un professor universitari i alguns dels seus alumnes; alguns membres del qual foren assassinats pels nazis.

L’hiperrealisme de les il·lustracions de Roberto Innocenti (1940) i la cruesa de la història escrita per Christophe Gallaz (sobre la idea d’Innocenti) fan d’aquest, un llibre que segur que us emocionarà i us farà reflexionar sobre grans problemes de la humanitat com la violència, la crueltat i la guerra. L’àlbum és un cant a la pau que després d’haver estat rebutjat per nombrosos editors, caigué en mans d’Étienne Delessert (un il·lustrador i editor suís) i, quedant impressionat per la potència de l’obra, dicidí editar-lo. Amb aquest llibre Innocenti ha guanyat prestigi internacional i ha estat reconegut amb nombrosos premis d’abast internaional.

rosablanca1
rosablanca2

rosablanca3


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s