Frederick


 

Frederick

Els protagonistes d’aquesta història són una comunitat de ratolins que recull provisions per a passar l’hivern. Tots treballen excepte en Frederick, que aparentment sembla que no fa res i perd el temps, però que en realitat també està recollint; el que passa és que ell recull provisions d’un altre tipus: ell recull els rajos de sol, els colors, i les paraules! Quan l’hivern arriba, comprovem que el treball poètic d’en Frederick és tan important com el dels altres ratolins perquè la família pugui passar bé l’hivern. 

Com a la faula clàssica de la cigala i la formiga, la recol·lecció i el treball col·lectiu són importantíssims per a poder passar l’hivern, però si al conte clàssic, la cigala no és acceptada pels altres, en Frederick si que ho serà perquè tots acabaran valorant i reconeixent la feina del ratolí poeta. Recollir menjar és important, però recollir les paraules, també! Ara bé, aquí pot plantejar-se el debat de si en Frederik és una mica penques i també hauria de contribuir a la recol·lecció de recursos materials o no, més enllà de dur a terme la seva tasca poètica…

Pel que fa a la il·lustració, es tracta de precioses composicions fetes amb la tècnica del collage, amb colors vius i combinant de materials com la cartolina, el paper, i alguns elements amb aquarel·les sobre fons blanc.. Leo Lionni és considerat un dels grans artistes de l’àlbum il·lustrat de tots els temps. Fou creador de grans obres com Little blue and little yellowNadarin i Frederick.

A l’aula podem parlar de quin és el paper del Frederick dins la comunitat, de què és una comunitat,  de si en Frederick realment treballa o no, de si és just que en Frederick es beneficiï del que han recollit els altres…

[entrada revisada i actualitzada el 3/11/2022]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s