Los besos de Hércules


Talment com si es tractés d’una història mitològica, el mar i la lluna s’enamoren bojament però el seu, naturalment, és un amor impossible; un amor maleït per la distància i que només es pot viure de lluny. Hèrcules, que ha discutit amb la seva esposa Mègara, s’enfada tant amb ella que surt de casa tot enrabiat i agafa la barca per endinsar-se al mar. L’heroi grec llença  al mar  la xarxa de pescar i ho fa amb tanta força que, sense adonar-se’n, pesca la lluna i l’acosta fins al mar.

getimgs.php

Hèrcules no ho sap però acaba d’aconseguir que la lluna i el mar puguin compartir plegats el seu amor i els petons que es fan l’un a l’altre es converteixen en petites cargolines de mar que plouen sobre l’aigua. Quan arriba el moment de separar-se, Hèrcules omple la barca amb les cargolines i torna a casa per demanar perdó a Mègara oferint-li com a present els petons de la lluna i el mar. Des d’aleshores, cada vegada que el mar vol estar amb la lluna, la crida amb el cant dels cargols de mar i Hèrcules surt a pescar-la per apropar-la al seu estimat.

Aquest és el primer llibre de la col·lecció Acervo  amb el qual Thule Ediciones inaugura una sèrie d’àlbums il·lustrats que pretenen divulgar al públic infantil el patrimoni estètic de l’art europeu. La col·lecció comença doncs amb una obra que recrea la ceràmica grega del segle VII aC de tonlitats ocres i figures negres. En propers àlbums es treballarà el mosaic grec i les miniatures medievals entre altres. Esperem amb candeletes la resta de la col·lecció!

Si voleu veure unes quantes pàgines de l’interior del llibre per veure de quina manera aconsegueix apropar-se a la ceràmica grega, cliqueu sobre aquest enllaç.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s