Un any de poesia


Avui, dia mundial de la poesia, em ve de gust compartir amb vosaltres aquesta preciosa antologia de poesia. Es tracta d’un recull de poemes, refranys i cançons per a cada setmana de l’any. Seguint l’ordre de les estacions, caminem de la mà de grans autors de la literatura catalana des de Ramon Llull o Ausiàs March fins a Papasseit o Marçal sense oblidar alguns dels autors de poesia catalana que s’han dedicat específicament al públic més petit com Joana Raspall o Lola Casas. És, doncs, una antologia de gran valor precisament per això, pel compendi cultural i literari que recull.

Si bé és cert que potser hi he trobat a faltar autors actuals que escriuen poesia per als més petits com la Núria Albertí, el que per a mi fa d’aquesta una antologia poètica un recull especial és la delicadesa de les magnífiques il·lustracions de l’Albert Arrayás. Mireu un dels meus preferits, la setmana 18:

📖 Es tracta d’un bon recurs per l’aula. Quantes vegades ens trenquem el cap buscant poemes per dur a la classe? Aquí tenim la selecció feta! Els podem llegir en veu alta, deixar-ne de penjats en un lloc visible perquè l’alumnat els trobi, memoritzar-los, dibuixar-los… Les possibilitats són infinites!

FITXA DEL LLIBRE

  • Títol: Un any de poesia
  • Autor: antologia
  • Il·lustradora: Albert Arrayás
  • Editorial: Bindi Books (2020)
  • Pàgines: 144

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s