En Blai, la Iseia i el Mataplanetes


Aquest és el primer àlbum de Claude Ponti que entra a casa i sé segur que no serà l’últim! Confesso que no les tenia totes perquè les referències que en tenia venien a ser un “Ui, és boníssim però especial, o t’agrada molt o no t’agrada gens” i n’he tingut  prou amb una primera lectura per declarar-me indiscutiblement al bàndol dels fans de Ponti. 

Un monstre terrible i molt semblant al coronavirus està devastant tots els planetes de la galàxia, i la Iseia corre a buscar l’ajuda d’en Blai per combatre en Mataplanetes. Però abans d’anar a cercar-lo per aturar la devastació, hauran de construir la Llampec II, una nau espacial, perquè la Llampec I s’ha estavellat contra una casa de pollets i ha quedat ben destrossada.

Claude Ponti és un dels grans de la LIJ i la veritat és que tot i conèixer alguns dels seus títols emblemàtics com L’àlbum de l’Adela i alguna cosa sobre ell, m’ha agradat molt submergir-me a l’univers d’en Blai i la Iseia sense tenir-ne massa informació ni llegir-ne ressenyes i buf, quin viatge! Aquesta és una faula galàctica estranyíssimament fascinadora. En alguna ocasió pensareu que Ponti ha pres al·lucinògens, però no, és Claude Ponti en estat pur!

A casa hem literalment al·lucinat amb En Blai, la Iseia i el Mataplanetes! És un d’aquells àlbums que no te l’acabes, perquè sempre que hi tornes hi descobreixes coses noves. I per mi, aquest és un dels grans valors dels bons àlbums, el poder que tenen d’atrapar-t’hi i convidar-te a rellegir-los una vegada i una altra. I què dir del format? Un llibre àlbum gegant que convida a mirar-lo estirat a terra per capbussar-s’hi i quedar-hi ben atrapat.

Us convido a que gaudiu de la conversa del Club Editor amb Claude Ponti que tenen a la seva web:

Amb aquest títol Club Editor estrena la seva col·lecció infantil i si comença així, ja friso per veure els propers títols!

FITXA DEL LLIBRE

  • Títol: En Blai, la Iseia i el Mataplanetes
  • Autor: Claude Ponti
  • Il·lustrador: Claude Ponti
  • Traducció: Adrià Pujol Cruells
  • Editorial: Club Editor (2021)
  • Pàgines: 48

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s