Gallinari, l’enciclopèdia definitiva


Un llibre de coneixements sobre… gallines? Una enciclopèdia de-fi-ni-ti-va sobre gallines? Si la Montse no me l’hagués ofert per fer-hi una ullada, potser no hi hauria parat atenció, però és clar, si la teva llibretera LIJ de confiança et posa una enciclopèdia definitiva a les mans, no pots passar per alt l’oportunitat de capbussar-t’hi una estona. I quina cabussada! I quina enciclopèdia!

El Gallinari és un llibre de coneixements meravellós que no sabies que necessitaves fins que tens a les mans i fas una ullada a l’índex: plomatge, tipus d’ous, races, crestes, els galliners… Em va semblar realment increïble poder estructurar un índex tan complet i ple d’apartats sobre les gallines i quan comences a llegir, t’hi queden ben atrapat.

Sabíeu que hi ha una gallina, la Jersey Gegant, que pot arribar a tenir una alçada d’entre 80 i 90 cm? A casa vam al·lucinar! No te la vulguis trobar la Jersey, quin tros de gallina!

Ja veieu que les il·lustracions són d’allò més detallades i científiques i a més tenen un toc d’humor que les fa fantàstiques per riure amb els petits mentre vas llegint i fent “Uau, ho has vist això?“. Trobo que la distribució entre imatge i informació està equilibradíssima i facilita en tot moment la progressió de la lectura sense fer carregós el contingut; fet que s’agraeix en un llibre de coneixements.

Hem après tantíssim amb aquest llibre! I el que encara ens queda, perquè hem anat picotejant d’aquí i d’allà, com autèntiques gallinetes, i ens queden alguns apartats encara per explorar. Feu-vos un regal i afegiu aquesta enciclopèdia a la biblioteca (de casa o escolar!) perquè és realment definitiva i la necessiteu, encara que ara no ho sapigueu. Sereu uns fans de les gallines!

FITXA DEL LLIBRE

  • Títol: Gallinari. L’enciclopèdia definitiva
  • Autors: Barbara Sandri – Francesco Giubbilini
  • Il·lustradora: Camilla Pintonato
  • Traducció: David Guinart Palomares
  • Editorial: Andana (2021)
  • Pàgines: 80

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s