Ghost


En Ghost corre. Corre amb la seva mare per fugir del pare que els està perseguint apuntant-los amb una pistola. En Ghost és un noi obsessionat amb el bàsquet que poc s’espera, d’un dia per l’altre, acabar formant part d’un equip d’atletisme. Equip que d’alguna manera, i gràcies a la figura de l’entrenador, li ensenyarà uns valors que el vincularan amb els companys i li demostrarà que no cal estar sempre a la defensiva ni enfadat amb el món. L’entrenador Brody serà la clau de volta d’aquest canvi que veurem en en Ghost i, fugint de paternalismes moralitzants, Reynolds ens regala amb ell un gran personatge amb llums i ombres que ajudarà en Ghost a afrontar els cops de la vida.

La prosa de Reynolds se situa en el realisme i no és garrepa amb la ironia, tret que penso que fa aquesta novel·la especialment atractiva per al públic adolescent. Així com algun relat de Tot per l’aire el vaig trobar una mica complicat de llegir per a segons quins joves, aquí no m’ho ha semblat gens. El realisme colpidor de la trama i la creació d’un personatge protagonista que et roba el cor des del principi, fan de Ghost una lectura que et fa patir però que també et fa riure i és que balla perfectament en equilibri entre la tensió dramàtica de la crueltat i la violència i la humanitat més sincera i colpidora. L’arc narratiu manté certa tensió fins al desenllaç i quan m’hi acostava patia perquè no acabés ensucradament… Només us diré que no m’ha decebut i que crec que acaba d’una manera molt intel·ligent.

Després dels relats de Tot per l’aire tenia moltíssimes ganes de llegir Jason Reynolds en una novel·la, i sort que tenim Reynolds per estona, perquè m’ha entusiasmat la seva lectura. Ghost és el primer llibre de la tetralogia Track que ens mostrarà el retrat dels quatre membres nous de l’equip d’atletisme. Després de Ghost tindrem Patina, Sunny i Lu, i ja us avanço que si són la meitat de bons que Ghost, us ben atraparan tots quatre.

Jo ja tinc ganes de fer-ne una segona lectura per omplir-lo de post-its i subratllar-lo!

FITXA DEL LLIBRE:

  • Títol: Ghost
  • Autor: Jason Reynolds
  • Traducció: Elisabet Ràfols Sagués
  • Editorial: Sembra
  • Pàgines: 148

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s