La casa dels ratolins


Quan La casa dels ratolins va entrar a casa, poc em pensava fins on arribaria el fenomen fan amb les meves filles! Tenim tots els llibres de la col·lecció, ninotets de peluix dels protagonistes i nosequantes coses més del món dels ratolins. I és que si jo hagués tingut aquests llibres quan era petita, també ho hagués volgut absolutament tot!

El món que ha creat Karina Schaapman amb aquesta comunitat de ratolins és senzillament espectacular. El primer llibre, La casa dels ratolins és un recull de breus relats protagonitzats per dos ratolinets, en Sam i la Júlia, a qui els passen les mil i una peripècies en aquest univers que és la casa en miniatura que ha creat la Karina Schaapman amb tots els detalls que us pugueu imaginar. Els relats van acompanyats de fotografies d’aquesta increïble maqueta que és la casa dels ratolins. Es tracta d’un món recreat en miniatura que la Karina Schaapman va construir durant molts anys amb capses de cartró, cartró pedra, teles antigues i tota mena de materials reciclats com llumins, botons, taps d’ampolla… La casa té més de cent habitacions, passadissos, espais exteriors… És realment una meravella per perdre-t’hi!

Les històries estan molt ben trabades i els personatges protagonistes tenen els clàssics rols de gènere invertits: en Sam és molt tímid, prudent, fins i tot una mica poruc i en canvi la Júlia és intrèpida, valenta, curiosa… I naturalment, és inevitable en aquest àlbum, que el protagonisme se l’emportin les fotografies de la maqueta, però el llibre no s’aguantaria si no tingués unes bones narracions, i penso que és un aspecte al que també cal donar valor.

La col·lecció de les aventures dels ratolins segueix amb altres títols com En sam i la Júlia van a la fira, En Sam i la Júlia al port… I si mai aneu a Amsterdam no us oblideu de fer una visita a la Biblioteca Central perquè a la sala d’infantil hi ha exposada la maqueta original de la casa dels ratolins!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s