POPVILLE


Em fa molta il·lusió poder-vos mostrar aquest pop-up! Era molt complicat de trobar perquè aquí en teníem l’edició de Kókinos però està esgotada i costa força trobar-ne algun exemplar. Així que quan vaig veure un “POPVILLE” a la fotografia del nou aparador de la Llibreria Sendak els vaig escriure de seguida per veure si es tractava d’una reedició. A la seva ràpida resposta em deien que sí, però no pas de Kókinos sinó de la seva editorial francesa original Hélium Editions. I naturalment, comanda feta ipso facto! No tinc remei…

Tot seguit us faig cinc cèntims sobre aquest preciós àlbum, sense afany de generar-vos cap necessitat imperiosa, eh! Però en fi, ja ens coneixem… Hehehe!

🏗️ Es tracta d’un àlbum documental sense mots on la transformació de l’espai és la protagonista de la narració visual.

🏗️ És un àlbum que redefineix el gènere del pop-up tal com el coneixem avui dia i va aconseguir el primer lloc al concurs dels “Plus beaux livres français” el 2009.

🏗️ Hi trobem una metàfora de les nostres ciutats actuals. Comencem amb una petita església de totxanes vermelles envoltada de verd i arbres i veiem, de manera progressiva, com aquesta petita església va quedant ofegada i amagada entre la gran ciutat que va naixent al seu voltant mentre l’espai verd hi va desapareixent també progressivament.

🏗️ Els encunys centrals van augmentant de mida quan avancem en la lectura fent més gran l’espai que progressivament ocupen els nous edificis d’aquesta ciutat. És un buit que creix i s’omple fins que queda tan ple que l’àlbum necessita, arribats a la doble pàgina final, guanyar l’espai de les dues solapes laterals. I en aquest moment, si no la teníem ja, és on ens quedem tots amb la boca ben oberta!

🏗️ Com que és un llibre sense mots, convida a mirar-lo des de qualsevol costat i en totes direccions. De fet, us recomano que ho feu per no perdre-us cap element. Mireu-lo i aneu-lo girant!

🏗️ Un àlbum arquitectònic i hipnòtic, que us farà obrir i tancar les seves pàgines per admirar fascinats la bellesa de la seva construcció.

🏗️ Ah, i no ens oblidem el plus que té aquesta nova edició (que no reimpressió!): adherida a les guardes posteriors hi ha una làmina amb elements muntables (una grua, arbres i cotxes) per fer més interactiva l’experiència de lectura i jugar literalment amb el llibre. 

🏗️ L’Emma Bosch al seu llibre “Sense paraules” editat per Rosa Sensat el fa servir en una de les seves propostes per treballar els àlbums sense mots. A partir de la p.106 hi podreu llegir una proposta d’activitat per dur a terme amb “POPVILLE”

🎒 #BibliotecaEscolar: sens dubte el tindria en una BE d’Infantil i Primària!

FITXA DEL LLIBRE:

  • Títol: POPVILLE
  • Autora: Anouk Boisrobert i Louis Rigaud
  • Editorial: Hélium Editions
  • Pàgines: 12

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s