La Júlia i el tauró


La Júlia i els seus pares passaran l’estiu al far de Shetland, el pare hi treballarà intentant fer funcionar el llum del far i la mare podrà fer expedicions per trobar el gran tauró de Groenlàndia que li permetrà estudiar el secret de la seva longevitat (envelleixen molt lentament i s’han fet avistaments d’un exemplar que es creu que té uns quatre-cents anys!).

A l’illa, la Júlia hi coneixerà en Kin i es faran amics. Ell li ensenyarà tot el que sap de les estrelles i ella tot el que sap del mar. L’amistat, però, no serà l’únic que la Júlia trobi a l’illa perquè el gran conflicte, allò que farà trontollar el seu món serà la mare i el seu problema de salut mental. Una mare tan aviat immersa en la més profunda eufòria com abosrta per una depressió severa. 

La lectura de “La Júlia i el tauró” m’ha agradat moltíssim. M’hi he submergit des de bon començament i l’he gaudit fins al final. La trama està molt ben construïda, avança progressivament i dosifica  els girs i la descoberta d’informació que va completant a poc a poc la imatge sencera d’un trencaclosques molt ben definit. El personatge de la Júlia és rodó i li fan el contrapunt ideal la figura del pare i la mare; i junts conformen una família versemblant que haurà d’aprendre a navegar per un mar més advers que el que amaga el veritable tauró.

I si penso que és un text excel·lent, les il·lustracions el converteixen en una obra completa, de les més boniques que he vist darrerament. Amb una paleta reduïda de groc i negre, Tom de Freston il·lustra a la perfecció aquesta història meravellosa de Kiran Millwood.

Troben el tauró? Què passa amb la mare? Aconsegueix arreglar el far, el pare? No us ho desvetllaré perquè hi aneu vosaltres; l’illa de Shetland amb els seus paisatges salvatges i feréstecs us esperen. El viatge val la pena i no us decebrà!

🎒 #BibliotecaEscolar: Sens dubte! Ideal per la franja de 6è a 2n d’ESO però també es pot oferir a un 5è amb bona competència lectora. La combinació de text i il·lustració el fan un llibre ideal també per ser llegit en veu alta en família i gaudir-lo plegats.

FITXA TÈCNICA:

📝 Kiran Millwood Hargrave

🖍️ Tom de Freston

📝 Traducció: Víctor Aldea

🏷️ Bambú (Editorial Casals)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s