Bruna Brown


Quan està a punt de començar el primer examen de la selectivitat, la Bruna té un atac d’angoixa i abandona els exàmens. Aquest fet, que li passa en un dels moment més importants de la vida d’un estudiant de Batxillerat, marca el seu futur més proper amb un abans i un després rotund: la Bruna decideix no presentar-se a la segona convocatòria dels exàmens i marxa a fer d’au-pair a Anglaterra.

Sense tastar el risc és impossible viure res extraordinari

(pàgina 162)

Deixar-ho tot enrere, estrenar la pàgina en blanc d’una nova llibreta per escriure la seva història i trobar-se amb una nova Bruna que, per primera vegada a la vida, decideix per ella mateixa cada passa. A cavall entre la vida que deixa enrere a Barcelona i el nou món d’Anglaterra, acompanyem la Bruna caminant per la corda fluixa i el camí no serà fàcil perquè haurà de superar moltes barreres; algunes d’evidents com l’idioma i la dificultat de comunicació, d’altres com la responsabilitat de fer-se càrrec de dues criatures petites sense tenir cap experiència, però, sobretot, els entrebancs que viurà la Bruna tindran a veure amb la dificultat de construcció de relacions i la violència de gènere.

Bruna Brown ha estat una lectura que m’ha enganxat i que m’ha fet patir a parts iguals. Amb una trama molt ben construïda que va creixent a poc a poc i uns personatges rodons, la novel·la tracta temes que ens travessen a totes i que malauradament no tenen edat… Aquesta és la primera novel·la de la Marta Bellvehí i quina primera novel·la! A més a més, no només l’ha escrita sinó que també l’ha il·lustrada! Què més es pot demanar? Jo ho tinc clar: que no sigui l’última!

A l’escola ja el tenim per incloure’l al projecte de Bufet Llibre el curs que ve; això sí, el recomanarem als més grans de Secundària, no perquè el text tingui un accés complicat sinó perquè tracta temes que interpel·len a partir d’una certa edat i experiència, i als més petits els pot quedar massa lluny…

FITXA DEL LLIBRE:

  • Títol: Bruna Brown
  • Autora: Marta Bellvehí
  • Editorial: Fanbooks (2022)
  • Pàgines: 384

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s